انتظار برای «زن و بچه» و «مرد عینکی» در اکران پساجنگ «روال عادی» در پردیس تئاتر مستقل مشهد روی صحنه می‌رود نسخه سه‌بعدی سریال «ببعی» روی آنتن تلویزیون + زمان پخش عاشورا و هنر، آفرینش مقاومت در آیینه فرهنگ سوژه سترگ و روایت‌های نحیف | مروری بر دلایل بی رمق ماندن محرم ۱۴۰۴ در سینما و تلویزیون زمان اکران «تلماسه: بخش سوم» به کارگردانی دنی ویلنوو مشخص شد معرفی نامزدهای شورای کتاب کودک برای جایزه «لیندگرن» درگذشت «سورن والنته اوسن» بازیگر، نویسنده و کارگردان دانمارکی ازسرگیری فیلمبرداری «آتشبان»، پس از جنگ ۱۲روزه ظهر عاشورا، خیابان شیرازی و قرار بی قرار عکاسان مشهد صبر، خلاقیت، تداوم | چگونه کودکان و  نوجوانان جهان دیجیتال را کتاب خوان کنیم؟ لزوم جست‌وجوی راهی برای تربیت روایتگران فردا سارا بهرامی بازیگر سریال «کوری» شد واکنش رسانه‌های اسپانیایی به سریال «در انتهای شب» آیدا پناهنده آغاز فیلمبرداری «چشم‌هایش» بهمن فرمان‌آرا درباره هنر پرچم‌دوزی به مناسبت محرم ۱۴۰۴ | این پرچم همیشه بالاست مروری بر فروش سینما‌های کشور در روزهای اخیر (۱۸ تیر ۱۴۰۴) مسعود فراستی با «وطن و تن» در شبکه نمایش خانگی جزئیاتی از تولید آلبوم «مقتل خوانی» حسین علیشاپور
سرخط خبرها

وقتی کودکان دنیا با یک زبان همسو می‌شوند | نگاهی به ادبیات کودک و نوجوان در نقاط مختلف جهان

  • کد خبر: ۳۴۳۷۴۶
  • ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۴
وقتی کودکان دنیا با یک زبان همسو می‌شوند | نگاهی به ادبیات کودک و نوجوان در نقاط مختلف جهان
جوامع مختلف با توجه به رویکرد‌ها و اولویت‌های خود برای تربیت نسل جدید، راهکار‌ها و سبک‌های منحصر به فردی در تدوین آثار کودک و نوجوان دارند اما با وجود تمام اختلاف‌های فرهنگی و اجتماعی کشورها، این معجزه کلمات و زبان ادبیات است که تمام کودکان جهان به به نور آگاهی می‌رساند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ همیشه شنیده‌ایم که نور از آگاهی سرچشمه می‌گیرد؛ آگاهی از فهم و فهم از ادراک و این سلسله دوار، چرخه‌ای است که انسان را از لحظه چشم گشودن به جهان دربرمی‌گیرد؛ به طوری که اگر لحظه‌ای از فرصت‌ها غافل شویم، سعادت آگاهی را در تندباد گردش عقربه‌های ساعت، گم خواهیم کرد. یکی از طلایی‌ترین فرصت‌ها برای کسب آگاهی و روشن کردن نور ذهن و تفکر، مطالعه در کودکی و عادت به تداوم آن است.

در این بزنگاه که عوامل متعدد و به ظاهر کوچک، تأثیر شگرفی در آینده کودک و میزان آگاهی او دارد، برای همه جهانیان، فرصتی مهم و استثنائی برای تربیت نسلی متفکر و فهیم‌تر به شمار می‌رود. از طرفی ادبیات کودک و نوجوان در سرتاسر جهان، آینه‌ای از رویکرد‌های اجتماعی، فرهنگی و گاهاً سیاسی آن جامعه است که تفکر، عقاید و سبک زندگی فرد را تحت تأثیر قرار داده و سلایق کودکان را نیز با فرهنگ‌های اجتماعی سازگار می‌کند.

از این رو جوامع مختلف با توجه به رویکرد‌ها و اولویت‌های خود برای تربیت نسل جدید، راهکار‌ها و سبک‌های منحصر به فردی در تدوین آثار کودک و نوجوان دارند، اما با وجود تمام اختلاف‌های فرهنگی و اجتماعی که در کشور‌های مختلف وجود دارد، این معجزه کلمات و زبان ادبیات است که تمام کودکان جهان به به نور آگاهی می‌رساند. در این متن، به بهانه روز ادبیات کودک و نوجوان، چند نمونه از این آثار و شیوه‌های جوامع خارجی را برای جذب نسل جدید به مطالعه را خواهید خواند.

ادبیات اجتماعی و تمرکز علمی در آثار آمریکای شمالی

ادبیات کودک و نوجوان در کشور‌هایی همچون ایالات متحده و کانادا، غالبا در محور داستان‌های اجتماعی و روایی از طبقات مختلف جامعه تدوین می‌شوند و سعی در معرفی سبک زندگی‌های مختلف و آشنا کردن مخاطبانشان با تأثیر محیطی بر کیفیت زندگی دارند. علاوه بر این، محتوا‌های علمی و آموزشی نیز در این کشور‌ها از محبوبیت بسیاری برخوردار هستند.

در مدارس آمریکایی، جلساتی به صورت هفتگی برگزار می‌شود که کودکان با همراهی والدین و معلمانشان به مطالعه آثار کودک و نوجوان می‌پردازند و از این طریق به مرور تمایل بیشتری به مطالعه پیدا می‌کنند.

جلد‌های رنگین و داستان‌های فانتزی کتاب‌های اروپایی

در کشور‌های اروپایی از جمله بریتانیا، فرانسه و آلمان، نویسندگان حوزه کودک و نوجوان به کمک داستان‌های تخیلی، سعی در جذب مخاطبانشان به مطالعه دارند به طوری که در جوامع دیگر، به عنوان "مهد ژانر فانتزی کودکانه" شهرت یافته است. «آلیس در سرزمین عجایب» و «هری پاتر» جزو پرمخاطب‌ترین آثار نوجوان این منطقه هستند که شهرت و محبوبیتشان در سرتاسر جهان به چشم می‌خورد.

نویسندگان بریتانیایی نیز روش‌های خاص خود را برای جذب کودکان و نوجوانان به مطالعه دارند و داستان‌ها را در قالب کمیک و مصور در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند و تا کنون توانسته‌اند نتایج مطلوبی را به دست آورند چراکه کودکان با تمایل بیشتر سراغ داستان‌های مصور می‌روند و بیش از یک متن نوشتاری سرگرم می‌شوند. در این کشور توجه بسیاری به تصویرگری، طرح چاپ و کیفیت تصاویر درون داستان‌ها می‌شود تا بتواند این طرح را به خوبی به مرحله اجرا برساند.

بازار داغ ادبیات کودک در کشور‌های آسیایی

ترکیب خلاقیت نویسندگان و علاقه کودکان و نوجوانان آسیایی به مطالعه، توانسته شور مضاعفی به بازار ادبیات این کشورها ببخشد و آمار مطالعه میان نسل جدید را به سیر صعودی برساند. در کشور‌هایی مانند چین و هند، مطالعات آموزشی و غیرآموزشی میان کودکان و نوجوانان از محبوبیت بسیاری برخوردار است. در ژاپن نیز کودکان تمایل شدیدی به مطالعه دارند و این علاقه به واسطه خلاقیت نویسندگان به وجود آمده است؛ به عنوان نمونه در کشور ژاپن، یکی از پرطرفدارترین داستان‌های کودک و نوجوان، با بهره‌مندی از جلوه‌های بصری و روایت‌های چند لایه و با کمک طراحی و نقاشی‌های مرتبط، نظر مخاطبانش را جلب می‌کند.

منابع:

Gaurdian
Thetimes
The bump
Worlds of words

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->